Saturday, 28 January 2012

The Curve

Assalamualaikum cik abang, cik akak semuaa...
berdiri nya saya di sini adalah untuk meng-update blog yang tak seberapa ni :)
bermulaa lah kisah..
haritu pergi the curve dengan farah. berdua je. thanks farah sebab temankan aku :)
ajak yang lain semua ada hal. lagipon dah lama tak jumpa Farah nie. almaklumlah, budak asrama kan. jarang bali rumah.
pergi kul 11 mcm tu. lps tu terus pergi tengok ticket wayang. (sambil menyelam minum air ). 
lps tu g mkn n beli buku.
lps tu baik rumah terus online! haha

hari ini sangat boring!


haluuu, semua.. ada baik ini hari?
lama dah aku tak update blog ni. lebih kurang seminggu kot tak update blog.
takde mood lah nak update. aku pon xtau kenapa. 
masa mula mula buat blog ni, kemain lagi hari hari update blog. *masa tu aku baak skit. haha
harini mak ngan ayah aku takda kat rumah, diaorg pergi beli barang dapur.
tinggal lah aku bersama adik tersayang..
SAYANG KAU DIK <3
adik aku main komputer kat depan. entah apa game dia bukak aku malas nak amik tau.

ops, camno ni? den tak amik gambo lai ni. aduhh, hari ni dah hari ahad, hrtu sebelum cuti cikgu ada mintak gambar utk pendaftaran SPM. lupa lak aku.
acctuay, dari minggu lepas aku dah cakap dengan ayah aku pasal nak amik gambar tu. entah, ayah aku buat tak tau je. takpe lah kan. sapa lah aku ni dia nak amik peduli. :(
hari hari aku cakap psal nak amik gambar ni.. hurm, takpe lah, mungkin ayah aku rasa benda ni tak berapa penting! MUNGKIN!

anddddd....
aku tertarik dengan post dari kawan aku ni.. 


korang dah baca?
hurm, seriously, aku menangis baca post kau ni Zulaikha. aku harap kau sabar ye. kau bukti kan kat kakak kau yang kau boleh berjaya. kau buat tak tau je apa yang diaorg cakap.
kau jugak yang ernah cakap kat aku kan?
dulu aku pernah cerita masalah aku kat kau and kau bagi banyak nasihat.
biar lah kakak kau nak cakap.
sabar ehh Eykha..

*KALAU KORANG NAK BACA DENGAN LEBIH LANJUT, PERGI KAT WWW.BANANABUSUK.BLOGSPOT.COM

Tuesday, 24 January 2012

PERGI NYA DIA BUAT SELAMA-LAMANYA :(





SALAM.
salam takziah buat keluarga arwah Salehudin b. Kamaruddin. 
actually aku baru nak post psl benda ni. arwah pergi 18.01.2011 hrtu.
ye, memang aku tekejut gila dengar berita psl dia dah takde.time tu aku kat sekolah, dalam bilik guru, then jumpa kawan rapat arwah. tibe tiba dia cakap "SALLEH DAH TAKDA" memang aku terkejut gila lah, kwn arwah tu dah nangis2 dah.memang masa tu aku tak dengar langsung announcement yg cikgu buat. aku ada meeting mse tu! lepas tu aku terus balik , siap siap untuk pergi surau. tunggu jenazah sambil tu bacakan Yaasin untuk dia. lepas tu dengar ada orang kata jenazah dah smpai. aku memang dah tak leh tahan air mata nie. yela, kitaorg dah kwn sejak sekolah rendah lagi kan.then, pergi tengok jenazah arwah. YA ALLAH! lain sungguh muka dia. nmpk putih berseri. mcm xde apa2 yg berlaku kat dia. kawan2 dia ramai yang datang melawat. yang pergi tetap akan pergi juga kan? so, friend, sedekah kan alfatihah untuk ARWAH SALLEH YE..

semoga roh nya dicucuri rahmat..
aminn..

*ARWAH SUKA SANGAT NYANYI LAGU 'AIMAN-CINTA TERAKHIR'


GAMBAR ARWAH BERSAMA AYAH NYA

Sunday, 15 January 2012

ustaz azhar idrus :)

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua..
pada hari ini kita akan membincangkan satu topic yang hangat! iaitu "USTAZ AZHAR IDRUS".
yeahh!!
korang pernah dengar tak ceramah ustaz nie?
ehh jap2, korang kenal ke ustaz ni? tak kenal? jap upload gmbr jap..

LOADING.....


ha, nampak tak gambr tu? nampk kan? nampak kan?
ustaz ni best doh! 
cuba korg dengar dia punya ceramah kat YOUTUBE.
search je " ustaz azhar idrus "
nnti ada mcm2 cceramah keluar. korang try lah dengar..
dalam ceramah dia tu ada lawak lawak.
BEST SANGAT SANGAT!!

kuatkan semangat Salleh!

tadi pergi hospital tengok kawan aku koma :( sumpah sedih gila tengok keadaan dia. korang, kalau korang ada kat sana mesti korang nangis. tadi pon sempat gak aku curi2 amik gmbr. Salleh jadi mcm ni sebab dia jatuh kat tangga asrama dia. tadi pergi hospital dengar kawan2 dia cerita yg Salleh suka nyanyi lagu 'cinta terakhir'. korang pernah dengar kan lagu tu? tadi mak dia dengar lagu tu asyik menangis je. 


ok gambr ni aku bluetooth dari kakak salleh. korang bezakan dengan gmbr kat bawah. gmbr kat bawah lagi banyak wayar kan?


gambr ni baru amik td. Ya Allah, sedih nya aku tengok kau.

Ya Allah Salleh, sumpah aku tak dapat nak tahan air mata masa tengok kau dekat hospital. sedih gila aku tengok keadaan kau :'( aku tengok kau kaku je. Salleh, semua orang doakan kau cepat sembuh. kuatkan semangat kau Salleh!! tadi ramai sedara sedara, kawan2 n jiran2 kau yg datang tengok kau. mak kau tak henti2 menangis. kawan2, doakan untuk Salleh okay.


AKU HARAP KAU CEPAT SEMBUH SALLEH!

Friday, 13 January 2012

rumah WIRA menang! :)


*comel kan gambar di atas? :)

okay, tadi pergi sekolah dengan semangat nya memakai baju sukan, seluar sukan yang baru beli. 
gerak dari rumah dalam pukul 6.45 cmtu lah. smpai sekolah aku xtau pukul bpe. haha, maklum lah xsuka pakai jam. sampai sekolah je perghh, gelap gelita doh! lampu xde. 
lepas tu dok kat dewan terbuka sembang2 lepas tu kne berator ikot rumah sukan. rumah mana yangpaling cepat duduk dapat 10 mrkh tmbahan. dan... akhirnya, tumah wira dapat mrkah tu.. wira ni hebat betul! 
lps tu bermula lah larian. acece, aku xlari pon sebenarnya. jalan je. haha, relex ar bro, jalan pon sampai apa kat sekolah!
tunggu punya lama cikgu kira markah dan masa itu sangat membosankan! rasa nak tido pon ada. 
dan masa yang ditunggu tunggu telah tiba!! penyampaian hadiah! aku je semangat lebih tapi tak dapat pon hadiah tu. 
then, cikgu umumkan yang rumah wira menang. semua menjerit sbb xsngka lansung boleh menang. 

SAYANG RUMAH WIRA!

Thursday, 12 January 2012

pendidikan jasmani dan kesihatan :)

tadi lepas rehat waktu PJK. korg tau tak, PJK tu apa? ala,, pendidikan jasmani dan kesihatan lahh! tadi cikgu masuk, then semua dah berdiri. aku nak bagi salam, tapi aku segan. SAYA NI KAN PEMALU. hehe, lps tu aku suruh Ayuni tolong bagi salam. lps dah bagi salam semua, cikgu suruh keluarkan buku n salin nota yg cikgu tulis kat depan. tajuk nya ialah " KESIHATAN DIRI ". haa, amik kau. dah salin punya salin, terjumpa pulak cikgu tulis "pemeriksaan sendiri payudara dan testis".bila dah sampai tajuk tu je budak2 kelas aku dah bising2 dah. tergelak2 lah. kawan aku Ayuni lagi lah. dah sampai mana dia pikir aku xtau lah. lepas dah semua abis salin apa yg cikgu tulis tu, cikgu pon teragkan lah satu satu. blaa.. blaa. bla.. sampai je tajuk tadi tu, mcm2 soalan diarg tnya. sampai cikgu pon nak mcm tau nak jwb. kesian cikgu. 

Friday, 6 January 2012

KEBABOMMMM.. HAPPY NEW YEAR!


KEBABOOOMMMM!!

*pishuu, pishuuuu, sambil ada bunga api kat atas korang. :)


harini dah masuk 2011. ehh silap.. silap.. dah masuk 2012 kan? rasa cepat je masa berlalu kan? sumpah banyak gila kenangan masa 2011 dulu. tapi malas nak citer lah kan.. aku nak upload gambar tapi tak boleh.. why aaa? bengang gila ahh.. semlam tepat jam 00.00 mula lahh bunga api kebaboom sana kebaboom sini. haha, tapi yang pelik nya, apsal flat aku ni diam je. takda main bunga api. haha, kalau ada perayaan mula lahh bunga api beli berkotak2. 

eeh, lupa nak say goodbye untuk 2011, and say hye 2012!! hehe, bila cakap pasal 2012 ni mesti orang tanya pasal azam tahun baru kan? haha, korang nak tau azam aku? haha, biarlah rahsia.. :p 

*ok lah sempat update blog ni kejap je. nak offline :) wuhuuu

NAK SEKOLAH DAHH :)

hei! hei! hei! hei!
aku tak percaya cintaa..
aku tak percaya cinta..
aku tak percaya C.I.N.T.A 
*ehh apa kene mengena tajuk dengan lagu tu? merepek je kau awin -.-

mari dekat mari dekat, pakcik makcik kakak abang adik.. ha, mari dekat :) meh baca post nie..

haha, aku tengok orang lain dok update pasal sekolah je. aku pon nak jugak :)
hehe, actually, baru semalam beli keperluan sekolah. lambat kan? hehe takpe. barang sekolah banyak lagi jual kan. dont worry lah kawan.. :) semalam pergi Klang. kat Shah Alam jalan jem. perghh! paling tak suka lah. nasib baik jem nye kejap je. dalam 20 minit macam tu sampai lah Klang. perghh, rambang mata beb tengok barang sekolah kat situ. tak tau nak pilih mana satu. leps tu singgah kedai tudung jap.test punya test punya test, ada jugak size. sambil sambil tu, beli jugak stoking, baju adik aku, singlet and others. 


*sengetkan kepala anda apabila melihat gambar ini :p

hehe, kita nak tunjuk jugak beg kita :) beg kita murah je. tak macam beg korang semua..
penat gila nak pilih beg. berpeluh peluh. akhirnya, bila aku pusing je kepala ke belakang, aku dah mula jatuh hati kat beg nie. haha. aku pon xtau apa yang istimewanya beg ni. tetibe je aku minat kat corak polka dot.


bila ah beli barang semua tu, dapat gree gift nie. gambar kat atas tu. haha,  sampai berebut2 dengan mak aku pasal nak kan benda angry birg ni ha.

ehh kawan2, dua hari lagi dah nak sekolah :) ohh tak sabar nyaa. hehe, hope korang sehat ek. nnti masuk skolah takda lah sakit2 kan :)

FRIENDS :)

agains.. hehe, hrni update blog sampai dua. heee, nak tnya nie. kawan morang yang paling lama korang dah berkawan berapa tahun? mesti ada yang lebih 10 tahun kan? hmm, actually, aku ada kawan sorang ni, dulu kita org rapat sangat2. pergi mana mana pon sama. aku slalu dok rumah dia. kalau tak berkepit sehari tak boleh. tapi sekarang, hurm, dia dah ada kawan lain. tegur pon jarang. kalau lalu sebelah dia, dia bat buat tak nampak. takpelah kan. dia dah ada kawan baru. aku harap kau teruskan berkawan ng kawan baru kau. aku tau aku tak layak jadi kawan baik kau.



tapi takpa. aku ada kawan yang aku kenal sejak tadika lagi. lama gila kan aku berkawan dengan korang. hope that our friendship lasting till the end :) kita kawan dah lama kan? nak lebih sepuloh tahun dah. kita lahir pon kat hospital yang sama kan? and, tarikh lahir kita pon dekat dekat kan? tipu lah kalau aku cakap dalam persahabatan tu tak da gaduh2. mesti ada punya. tapi kitaorg dapat selesaikannya..


*arin yang comel :)

gambar ni aku amik masa shooting dulu. alah, cter KLIK kat astro ceria tu. huhu, dia dulu sama dengan aku. pengawas pss (pusat sumber) , masa dalam kelas pon kitaorg duduk sama2. satu baris. arin, ingt lagi tak kita pernah masuk pancaragam sekolah, duta kemahiran hidup and yang paling tak lupa masa kita pergi pertandingan marhaban. huhu, bestkan? kena make up bagai. haha arin, awin harap persahabtan kita kekal okayy..


*si cantik manis azzah :)

wuhuuu, azzah ni kalau korang berdiri sebelah dia.. mesti korang akan kata " tinggi gila minah ni " haha, dia ni pon sama kawan sejak dari tadika. aku slalu g skolah sama2 dengan dia. tapi dia ni susah sikit nak kluar rumah.kena mintak kebenaran mak dia dulu. dia aktif sukan jugak. huhu, azzah, i love you <3


*si gadis jelita :)

ha, ni pulak namaa nya nisa. dia ni baik sangat2. tarikh lahir dia sama dengan aku :) wuhuuu, duduk pon satu flat. pergi sekolah sama2. nisa, ingt lagi tak, kita main roundest ( aku xreti eja ) kat belakang rumah. haha, best kan time tu. main baling selipar. boleh dikatakan tiap tiap hari kita mesej kan? haha nisa, kalau boleh kita kawan lama lama lama lama lagi ek., :)

kenangan bersamaa mereka bertiga :

-kena kejar ngan anjing waktu baru barik solat hajat kat sekolah
-terkejut kena sergah dengan anjing
-lawak yang diaorg buat

and banyak lagi. tak terkata doe kenangan ngan diaorg. banyak gilaaa..

ILOVEYOUSOMUCHFRIEND :)


NO TITLE :)

assalamualaikum again :) hehe, malam ni tak tau nak buat apa. so bored -.- haha, pagi tadi penat dok edit blog! haha, tiba2 ketagih pulak nak update kan. hehe, ada satu blog tu sumpah lawa! cuba korg type kat google "lyssasecret". kat situ ada tutorial pasal blog. korang boleh blaja dari situ :) kalau saya tak faham, saya tnya kawan saya nie. hehe, nama dia zulaikha. ha, ni nak promote pulak blog dia. hrtu dia promote blog saya :) nak link? jap.. loadingg..........

* www.bananabusuk.blogspot.com
ha, amik nie. masuk blog dia sure korang tergelak2. blog dia sumpah best. lawa pulak tu. jelaous much okayy :)

esok pulak nak kena pergi amik buku teks kat sekolah. aduhh, sungguh malassss.. kenapa lah cikgu tak bagi sebelum cuti.. ohh lupa, budak form5 nak guna utk SPM. aduihh, terpaksa lah pergi jalan kaki n bawak buku yang berat2 tu. ni lah nasib seorang pelajar! haha ok lah nak out dulu. esok kita berblog lg ok :)

*hei you all, basuh kaki sebelum tidur ye :) gudnite.. assalamualaikum :)

ENDINGTWOTHOUSANDELEVEN :)

DAY 1

wohaaa, lama dah tak update blog nie? ehh jap jap. lama ke? rasa macam baru sehari tak update :) acctually, hrtu aku pergi Perak dengan family aku, pak long family, atok n opah. gerak dari rumah hari jumaat dalam pukul 6 petang. wuuuuu, lambat kan? yelah, ayah kita kerja pagi tu, tu yang pergi lambat tu.. sampai sana jer pukul11.30 malam. pusing cari homestay kat sana punya lama. tp takpa. dont worry, ayah kita ni andai bab jalan2 kat malaysia ni.. *pandai sangat ke? bila dah sampai homestay tu terus cari bilik, n rest. ecehh, macam aku pulak yang bwk kereta kan? haha,

DAY 2

hari kedua pulak, hujan.. lama pulak tu. semua dah xtau nak watpe masa tu. huh, sungguh boring. tak lama lps tu, hujan berenti, Alhamdulillah, dapat gak aku g jalan2 kan. ok, smua dah siap. ehh jap. sy nak posing jap. hehe


*bersama canon kesayangan <3

lepas tu kitaorg pergi tasik sekat setiawan. tasik? aku tengok tak serupa tasik pon. haha. dkat sana lepak lah dalam 1 jam. lps tu blah. boring! haha


abang hadi, pak long, mak long, along, awin, emak n iera :)


lawa kan rama rama ni? :)

lepas tu saat yang aku tunggu tunggukan. peri lumut! yeahhh! dah sampai sana, apa lagi, posing sana, posing sini lah jawab nya. pergi sana tak da beli apa pon. bali tshirt sebagai kenang kenangan. haha, ha, nak tengok gmbr? nak tak? kalau nak, angguk sikit. kalau xnak kesah pulak aku.. :p


ok, saya sangat bosan menunggu mak mak pergi membeli belah -,,-


DAY 3

hari ketiga pulak, pergi rumah orang kawin, dekat setiawan jugak. best dapat jumpa saudara mara. ada yag bertahun tahun tak jumpa. and aku tak kenal pon. masa nak amik makanan tu, perghh, kecewa gila aki tengok lauk dia. ayam berempah dia abis. tinggal kerak je. kerak pon jadi lah kan? janji kenyang -,,-















TERIMA KASIH FARAH :)

okay, semalam suruh farah tolong edit kan blog. nak harapkan aku edit? memang ak abis lah kan. actually , just nak ucapkan thnks kt farah sebab tolong editkan. aku hargai nya farah :) hehe, korang kenal tak farah? alaaa, yang comel2 tu, anak samsul bahri tu. tak kenal jugak? haaa, ni ha orang nye. korang tengok lah gmbr kt bawah nie 




ha, nampak? ni lah farah, ha, kenal kan? and sekali lagi farah, terima kasih ye :)

*LOVEYOUSOMUCHFRIEND :)

COUSIN'S ENGAGEMENT

ok, hari dok kampung seminggu, tapi sumpah tak puas dok sana. mula-mula memang rasa malas nak pergi sebab apa aku pon tak tau haha. dok kampung tolong acu den komeh rumah dio sbb anak dia bertunang. kira sepupu aku lah tu. haha, lps tu buat hantaran untuk dia. pergh, sumpah best. first time aku buat hantaran tu. sampai pukul 3 pagi. haha, konon nak buat menara KLCC, lps tu tah menara apa yg jadi.kalau korang tengok menara tu cmfirm korg gelak. ni lah antara gambar masa sepupu aku bertunang tu..


  saya kelihatan seperti gengster kan? haha


 korang percaya tak diaorg ni sebaya. 5tahun!


 bakal pengantin huhu


bakal mak mertua.. huhu


SELAMAT BERTUNANG!!

huwaaaaa :'(

kenapa blog lama tak boleh bukak? aduh! terpaksa buat baru. penat nak mengeditnya doh! terpaksa buat lahh, dah xtau cmner nak bukak balik an blog lama :)
SEGALA YANG TERCATAT DI BLOG INI ADALAH HAK MILIK AZUREEN AMIRUDDIN