Friday, 10 February 2012

HARI JUMAAT 10.02.2011

Assalamualaikum :)

tadi pergi sekolah macam biasa. kul 6.45 gerak. ayah hantar. masa perhimpunan ada pertunjukan wushu. pergh,, best siot. semua cina. lepas abis pertunjukan tu, kena naik kelas. mata pelajaran pertama SASTERA! yeah!! cikgu bagi kumpulan utk kaji maksud, gaya bahasa, bentuk n lain2. kumpulan aku kena kaji bentuk. alahai senangnyaa.. haha *nnti masa exam gerenti kantoi. lepas abis subjek SASTERA, waktu BM pulak. pon kena wat benda yang sama gak. kaji gaya bahasa bagai tu. belajar sastera sama macam komsas. ramai kawan aku tanya senang ke x, aku tak tau nak jawab cmner. korang try la amik sastera. haha,  dannn.. tiba lah aktu SEJARAH. ohh lima minit pertama cikgu mengajar aku rasa dah nak tidur dah.. yeahh! AKU TAK MINAT SEJARAH.!! tahan je mata ni.

REHAT 20 MINIT...

lepas rehat waktu PJK je. nota yang paling aku lengkap nota PJK ni lah. haha, tu pon sebab cikgu bagi nota,. kalau cikgu tak bagi, jangan harap aku nak buat. PJK je ponnn  : p  cikgu bagi nota lepas tu uat kerja sendiri. tu yang aku suka tu. masa PJK setengah jam je. lps tu subjek MATH pulak.nak tau x, tadi ramai murid kelas aku kena denda kat luar sbb xsiap kerja. haha, nasib baik aku dah siap. kalau tak, dah lama aku dah kena duduk luar tu. 

esok ada sambutan Maulidul Rasul kat sekolah. tak sabar nak dengar ceramah :)

Thursday, 9 February 2012

macam macam cerita :)

kenapa eh?? blog lama aku xboleh bukak? apa benda yang aku edit sampai tak boleh bukak? tapi tak pa. benda free, kita boleh bukak account banyak banyak kan? kalau korang nak tau, masuk yg ni dah 4 kali aku bukak accoun untk blog. HAHA! kata free kan? 

nak cerita ni,
tadi masa perhimpunan cikgu bat pengumuman pasal "PERTANDINGAN MENULIS CERPEN". ehh jap, aku pon tak pasti sama ada cerpan atau apa. tapi yag aku dengar pasal tulis tulis ni lah. mula mula macam berminat nk masuk. tapi tak yakin doh! kena buat karangan sampai 5000 patah perkataan. gilaa ahhh. aku nak tulis 350 patah perkataan pon tak mampu beb! ni kan nak tulis 5000 patah perkataan, perghh, pengsan aku.

sebelum rehat tadi waktu PJK. cikgu ajak main bola tampar. aku main lebih kurang 10 minit je, lepas tu blah. boring gilooo. dah semuatak reti main. kalau dapat main ngan player volleyball skolah kan best. lepas tu semua duduk bawah pokok dengar cikgu bercerita. aku pandang cikgu je lebih, tp aku xfaham pon apa yang dia cerita. haha


SEGALA YANG TERCATAT DI BLOG INI ADALAH HAK MILIK AZUREEN AMIRUDDIN