Sunday, 10 June 2012

Reunion Petaling Utama

Assalamualaikum,
Semalam kitaorang ade buat reunion untuk Kadet Bomba Petaling Utama. Sorry guys, aku tak plan betul-betul reunion nie. Kat sana kita kelam kabut giler kan. Tak tau nak buat apa. Nak main bowlng pun kita kena gerak g Summit pulak. Ye, aku tau, aku da susahkan korang sebab nak naik bas lagi kan. Aku mintak maaf sangat sangat :( Aku happy dapat jumpa korang. Dah 2bulan lebih kita berpisah kan. Akhir dapatt jumpa gak. Tapi nasib baik time nak balik tu korang tak nangis. Hehe.. 

Mula-mula kitaorang pergi makan dulu. Dekat KFC. Tuje yang kita mampu. Hehe, lepas makan-makan semua, bincang nak buat ape. Yeahhh, aku dah rasa boring disitu. Bowling kat Sunway Pyramid pulak penuh. So, diaorg decide nak main bowling kat Summit. Alang dengan Alam pergi Summit dulu sebab diaorg nak tgk full ke tak. Then, diaorg call kata tak ful, semua gerak lah pergi Summit. Sampai je Summit, dah bayar ape sume tu, kitaorg pun main. Pergh, jgn cakap lah, aku main asyik masuk longkang je -..- Saboo je lah. Aku dapat team dengan Cikgu Rosli, Niza, Ema, dan Syaz. Diaorg ni pun dua kali lima je ngan aku, tak reti main. haha, tapi Cikgu Rosli teror doh. Asyik strike je. Tak puas kitaorg main satu game, tambah lagi duit n main lagi satu game. best gilaa. Dalam pukul 6 macam tu kitaorg semua da nak balik dah. Memang best keluar dengan korang. Lepas ni kita tunggu plak BARBEQUE yang kita da rancang tu. Harap harap jadi..

SILA LIHAT GAMBAR DI BAWAH :)


makan time!


Cikgu Samso :)


Tuan Hafiz dengan kawan dia. :)


The Girls :)


Tuan Hafiz jatuhhh.. keh keh keh


Tunggu bus nak g Summit :)


Erin, Awin, Adek :)


Bahagikan team untuk Bowling :)


Paan, Ajam, O'ot, Alam :)


Petaling Utama <3


Team no 4


Suami Isteri :)


:)


Perbincangan


Sunday, 3 June 2012

AIR SHOW TENTERA UDARA DIRAJA MALAYSIA

HELLO GUYS..
Apa Habaq? Sihat ka? Semalam cek pergi tengok airshow dekat Subang. Best gila cek habaq kat hang. Rugi sapa yang tak pergi. *awat tetiba lohgat kedah keluar pulak nih? Hhaha. Banyak pameran ade kat sana. Nak tunggu pintu masuk bukak punya lama. Sambil dok tunggu tu, sempat gak aku usha2 abg2 TUDM tu. Handsome beb! aku malas nak cerita panjang, hangpa tengok gambaq je la ehh..


Abang TUDM. Nama dia Yusof :)


Pertunjukan Payung Terjun


Amacam? Ada gaya tak?


Pancaragam TUDM! Sumpah gempak!


Hadiah dr TUDM sebab lahir 1jun


Happy Birthdayy to me :)


Hye, nama saya Awin


<3


Hadiah

Monday, 28 May 2012

extra class during holidayyyyyssssss



Ohh Hello Haiii :)
Tadi ade extra class untuk Science. Tetiba cikgu antar mesej kat FB cakap ade kelas tambahan. Mula-mula malas gila nak pegi.Tapi, ku gagahkan diri ku juga untuk pergi! *pergghh, ayat! sastera abeh. :P Punya lah aku bagitau semua budak-budak kelas aku, yang datang 6 orang je. Hampeh betul! Yang lain tengah syok tidur kat rumah ler tu. -.- Yang datang pun Zakiran, Afiq, Ayuni, Hatta, Zulaikha. Ade lagi dua orang budak kelas lain. Terima Kasih laa kat Cikgu sebab sanggup berkorban datang sekolah semata-mata nak ajar kitaorg! :D Esok lepas abis kelas science kitaorang nak pergi buat kerja kursus seni dekat MCD. Anyone nak join? please come to MCD Kota Damansara :)


Saturday, 26 May 2012

simsimi




Korang pernah main tak smimsimi nih? Korang try la. Just type SIMSIMI.COM. Kalau tak dapat, pandai pandai laa korang cari dekat Google tu. Bila main application nih memang sakit hati doh. Korang tengok je la kat gambar tu. Aku kena "kepala hotak kau la!" Bengang tak bengang? Acc, application ni ada jugak dekat fon yang canggih canggih contoh nye Iphone. Tapi kena download la.. Aku main benda nie dekat komputer je. Kita mana ade fon mahal mahal ni. Kita pakai c3 je. :P


teacher's day :)

Assalamualaikummm warga blog :)

Semalam dekat sekolah aku ada Sambutan Hari Guru. Sumpah gempak gila. Mula-mula datang bosan sebab hujan. Lepas tu ade ucapan bagai.. Tapi lepas persembahan dah start , enjoy gilaa..


PERARAKAN MASUK GURU PEREMPUAN :)


GURU LELAKI :)

Dann, aku rasa semua tercari-cari mana lagi cikgu lelaki yang lain. Cikgu yang jadi kegilaan budak budak perempuan SMK SEK 10. Haha, tiba-tiba dia muncul dr arah bookshop. Apa lagi.. sorak lah semua.. Cikfu tu hensem, mana tak nye diaorg dok sorak. *termasuk aku. :P


TU DIA.. CIKGU HANDSOME KITA.. CIKGU AZLAN DAN CIKGU ZAINI :)


PERSEMBAHAN NASYID DRPD KUMPULAN HARMONY'S
seriously, budak yang no 4 dari kanan tu suara dia sedap :)


UCAPAN DR KETUA PENGAWAS, HARIZ ASYRAF :)


NI PENGETUA KITA. PUAN ZABEDAH


PIBG


IKRAR DARI GURU-GURU


TARIAN KIPAS


DIKIR BARAT WEYHH! GEMPAK!!


TARIAN TRADISIONAL


CIKGU CIKGU NANYI LAGU GOSOK, TERUKIR DIBINTANG, KAIN PELIKAU UNTUK PELAJAR SMK SEK 1O <3


DAH TAK DA KERJA =="


YANG LELAKI TU PELAJAR ISTIMEWA SMK SEK 1O


DRAMA MUSICAL FROM 3 ADIL


CHORAL SPEAKING


NINJA TURTLE


FRIENDSS


ZAKIRAN DAN SYAHMI


WA, DIEDA, AYU, ARIN, NISA


UCAPAN PALING ISTIMEWAAA


BESTFRIEND


:)


HARIS, IZZY, FAIZ


4 ARIF

Masa anugerah guru paling popular, paling kacak, paling anggun, paling bergaya, paling paling semua tu lahh, banyak sangat nak senaraikan, masa tu best. Budak budak kelas aku semua buat kerja gila, muka tak malu semua diaorg lah. Dok lari lari kat tapak perhimpunan tu lahh. Haishhh, maybe sebab tahun ni last ade kat sekolah kan. Time dikir barat lagi gempak sebab selama aku sekolah kat situ takpernah tengok pun kumpulan dikir barat! Semua serbu nak tengok dikir barat tu. Dapat tepukan gemuruh lagi tu. Lepas ni harap harap dikir barat tu teruskan usaha diaorg tu aminn..

*HARI GURU 2012 AWESOME!!*



Tuesday, 22 May 2012

hargai aku


Seringkali kau merendahkan ku
Melihat dengan sebelah matamu
Aku bukan siapa-siapa

Selalu saja kau anggap ku lemah
Merasa hebat dengan yang kau punya
Kau sombongkan itu semua

Coba kau lihat dirimu dahulu
Sebelum kau nilai kurangnya diriku
Apa salahnya hargai diriku
Sebelum kau nilai siapa diriku

Seringkali kau merendahkan ku (kau merendahkan ku)
Melihat dengan sebelah matamu
Aku bukan siapa-siapa

Coba kau lihat dirimu dahulu
Sebelum kau nilai kurangnya diriku
Apa salahnya hargai diriku
Sebelum kau nilai siapa diriku

Coba kau lihat dirimu dahulu
Sebelum kau nilai kurangnya diriku
Apa salahnya hargai diriku
Sebelum kau nilai siapa diriku
Sebelum kau nilai siapa diriku

*SERIOUSLY, AKU SUKA GILA LAGU NI!*

exam ohh exam -.-


Assalamualaikum :)


Korang dah habis exam ke belum?
Dah? Untung lahh.. sekolah aku belum lg. Tiga minggu beb exam! Rabak mata aku nak baca buku *ehh jap2. baca ke? 

Tadi exam Sastera dan Science. Sastera? Ade yang aku boleh jawab dan ade yang tak. Mana tak nye, masuk segala bab cerpen tu. aku da laa tak suka cerita Hikayat Seri Kelantan, Hikayat blaaa blaa blaa... Banyak sangat hikayat. Cerita pun pakai bahasa klasik tu. Mana aku faham! -.- Jalan penyelesaian bila tak dapat jawab exam tu senang je.. HENTAM! Yes! Itu cara paling mudah aku rasa. Then, boleh pulak air Ayuni tumpah kat tempat aku. Haha, abis tempat aku :( Haha, relex ahh air tu boleh kering. Tiba-tiba kertas Zulaikha pulak jatuh kena kat air tu.. Kesian dia :( Lepas rehat exam Science pulak. Start lambat. Konon nye nak study dulu, tp bila dah berkumpul ramai-ramai dengan Ayuni, Fyda, Syahmi, Ammar, Iqwan, Haikhal dan Hafiz, memang tak dapat nak belajar la kan. Dok sembang. Aku rasa kitaorg paling bising time tu. Nasib baik tak kena marah. Cerita pasal resdung la, macam-macam. Lepas tu exam dah nak mula, kemas barang simpan buku, letak beg kat belakang. Masa exam dah start, cikgu Science siap bagi warning lagi. Bunyi nya begini.. "Kalau saya dapat tau sorg meniru, saya tolak markah semua orang" . Lepas tu class diam. Aman beb kelas aku diam! Nampak? Baru cikgu ugut semua diam. 

Agak-agak macam mana keputusan SPM aku ye?
Good luck untuk korang yang amik exam tu :)
SEGALA YANG TERCATAT DI BLOG INI ADALAH HAK MILIK AZUREEN AMIRUDDIN