Tuesday, 22 May 2012

exam ohh exam -.-


Assalamualaikum :)


Korang dah habis exam ke belum?
Dah? Untung lahh.. sekolah aku belum lg. Tiga minggu beb exam! Rabak mata aku nak baca buku *ehh jap2. baca ke? 

Tadi exam Sastera dan Science. Sastera? Ade yang aku boleh jawab dan ade yang tak. Mana tak nye, masuk segala bab cerpen tu. aku da laa tak suka cerita Hikayat Seri Kelantan, Hikayat blaaa blaa blaa... Banyak sangat hikayat. Cerita pun pakai bahasa klasik tu. Mana aku faham! -.- Jalan penyelesaian bila tak dapat jawab exam tu senang je.. HENTAM! Yes! Itu cara paling mudah aku rasa. Then, boleh pulak air Ayuni tumpah kat tempat aku. Haha, abis tempat aku :( Haha, relex ahh air tu boleh kering. Tiba-tiba kertas Zulaikha pulak jatuh kena kat air tu.. Kesian dia :( Lepas rehat exam Science pulak. Start lambat. Konon nye nak study dulu, tp bila dah berkumpul ramai-ramai dengan Ayuni, Fyda, Syahmi, Ammar, Iqwan, Haikhal dan Hafiz, memang tak dapat nak belajar la kan. Dok sembang. Aku rasa kitaorg paling bising time tu. Nasib baik tak kena marah. Cerita pasal resdung la, macam-macam. Lepas tu exam dah nak mula, kemas barang simpan buku, letak beg kat belakang. Masa exam dah start, cikgu Science siap bagi warning lagi. Bunyi nya begini.. "Kalau saya dapat tau sorg meniru, saya tolak markah semua orang" . Lepas tu class diam. Aman beb kelas aku diam! Nampak? Baru cikgu ugut semua diam. 

Agak-agak macam mana keputusan SPM aku ye?
Good luck untuk korang yang amik exam tu :)

4 comments:

wanie-raina said...

gudluck spm nanty :)
nice blog!!
juz bw here ^__^

azureen amiruddin said...

terima kasih ye :)

Maya said...

hoho, good luck yaa. kami tgh cuti semester skrg.. guling2 tgk adik2 Maya dua org tu. sorg SPM, sorg lg PMR. haha :DD

azureen amiruddin said...

ohh selamat bercuti kak :) haha, biasa laa tu. senasib dengan ktorg :)

SEGALA YANG TERCATAT DI BLOG INI ADALAH HAK MILIK AZUREEN AMIRUDDIN